Skip to content
Kampanyamerkez

Yaşamdan Paylaşımlar

Kampanyamerkez

Yaşamdan Paylaşımlar

  • Air Fryer’da Tavuk Baget Tarifi! Nasıl yapılır?
  • Airfryer’da Çikolata Parçalı Kurabiye Tarifi! Nasıl Yapılır?
  • Airfryer’da Hellim Kızartması
  • Airfryer’da Köfte Tarifi! Nasıl Yapılır?
  • Airfryer’da Köz Biber Salatası Tarifi! Nasıl yapılır?
  • Airfryer’da Mezgit Tarifi! Nasıl yapılır?
15 Kasım 20144 Şubat 2018

Bizim Mutfak’tan 10 Kişiye Hediye Paketi

Godiva’nın Çin’deki yatırımlarının incelenmesi için Şanghay’da bulunan Yıldız Holding İdare Heyeti Başkanı Murat Ülker, Hürriyet’in suallerini cevapladı.

2016’nın zor bir sene olmasına karşın yüzde 12 büyüme sağladıklarını söyleyen Ülker, son birkaç yılda sattıkları şirketleri konusunda şu izahları yaptı:

“2015’te Ak Gıda ve içecek şirketlerini (Della Gıda, Bahar Su, İlk Mevsim meyve suları), geçen yıl de Farmamak ve Bizim Mutfak’ı sattık. Bir şirketi büyütüyoruz, bir yere getiriyoruz fakat görüyoruz ki artık bundan ötesi yok. Yapacağımız başka şey kalmadı. Satıyoruz. Örgen Gıda (Bizim Mutfak) yarım milyarlık iş. 1 milyar olur mu, bilinmez. Ona harcadığımız emek-vakit 5 milyarlık iş ile aynı. Geçtiğimiz günlerde Japonlara sattık. Bir yıla yakın müddettir devam eden Farmamak ve Bizim Mutfak satış müzakerelerimizi bitirerek ülkemize 350 milyon liranın üzerinde döviz girişi sağladık. Ele geçirdiğimiz döviz girişini de Türkiye yatırımlarımızda kullandık.”

Son beş yıldaki 3,6 milyarlık yatırıma ek olarak 2021’e kadar 5 milyar liralık yeni yatırım hedefi koyan Murat Ülker, gıda işinin ekonomik dalgalanmalardan etkilenmediğini, insanların para verirken kaliteli mal almak istediğini vurguladı.

Global olarak 56 bin çalışanın olduğunu anımsadan Ülker, 2017’de de takriben 4000– 4500 yeni istihdam yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

“AFRİKA’DA KAKAO FABRİKASI ALIYORUZ”
İyi kakao ihtiyaçlarını kaynağında çözeceklerini vurgulayan Murat Ülker şöyle konuştu:

“Afrika’da kakao çekirdeğini yerinde işleyip göndermek için kakao işleme fabrikası satın almak üzereyiz. Böylelikle yarı mamul imalatı yapmış olacağız. Yıllık 40 bin tonluk bir imalat. Bizim ihtiyacımızın yaklaşık dörtte biri. Türkiye, Suudi Arabistan, İngiltere, Amerika ve Belçika’da çikolata üretim tesislerimiz var. Çikolata işinde çok büyüğüz. Hammadde ile ilgili duyarlıyız. Daha randımanlı imalat, hammadde nereden, nasıl geliyor, etik ticaret ehemmiyetli.”

“YILDIZ HOLDİNG’İN DÖRTTE BİRİ KÜRESEL”
Bisküvi, çikolata ve şekerlemeyi Ocak 2016’da Pladis isimi altında birleştirdiklerini anımsadan Ülker, yeni şirketin 13 ülkedeki imalat tesisleri ile 1 milyon ton bisküvi, 460 bin ton çikolata ve 40 bin ton sakız-şeker imalatı gerçekleştirdiğini söyledi.

“Pladis, Yıldız Holding’in yüzde 40’ı. Ülker bu orana dahil. Pladis’in Ülker hariç işlerinin oranı yüzde 60. Bu da büyük bir rakam. Başka bir deyişle Yıldız Holding’in dörtte biri küresel” diyen Murat Ülker, yurtdışı satışların toplam cironun takriben yüzde 41’i düzeyinde olduğunu dile getirdi.

DÖVİZ RİZİKONUNA KARŞI NATÜREL SAVUNMA
Yurtdışı satışların döviz rizikonuna karşı natürel bir savunma sağladığının vurgulayan Yıldız Holding İdare Heyeti Başkanı, “Coğrafi çeşitliliğimizin avantajını bu şekilde de kullanmış oluyoruz; bunlarla birlikte öngörülen küresel rizikolar karşısında ihtiyaç duyulan önlemleri almaya, değişik finansal araçlarını da değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’deki sektör öncülüğünü beynelmilel arenaya taşımayı emel edinen Pladis, Türkiye, İngiltere, Hollanda, Suudi Arabistan ve İsveç’te faaliyet gösteriyor.

Güncel kampanyalar Beğen&PaylaşBizim Mutfak

Yazı gezinmesi

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Comments (5)

  1. Emir Doğan Karaçay dedi ki:
    14 Eylül 2018, 20:57

    Şok market aktüel ürünlerini de çarşamba günlerinden önce verelim

    Yanıtlamak için oturum açın
  2. Gökmen Battal dedi ki:
    18 Eylül 2018, 07:13

    Kampanyamerkez bu işi biliyor. Her zaman kampanyaları ve indirimleri ilk yayınlayan siz oluyorsunuz.

    Yanıtlamak için oturum açın
  3. Osman Emre Maldar dedi ki:
    14 Kasım 2018, 16:50

    İndirim kataloğu güncellenebilir mi bugün ?

    Yanıtlamak için oturum açın
  4. Arca Karabulut dedi ki:
    23 Kasım 2018, 17:12

    Kampanyalar hakkında daha fazla paylaşım bekliyoruz değerli arkadaşlar

    Yanıtlamak için oturum açın
  5. Firuz Su dedi ki:
    19 Şubat 2019, 06:47

    İndirimler ve kampanyalar konusunda ben başka site tanımam. En iyisidir kampanyamerkez teşekkür ederim değerli dostlar

    Yanıtlamak için oturum açın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

  • Yukgaejang Tarifi! Nasıl Yapılır?
  • Yeşil Elmalı Salata Tarifi! Nasıl yapılır? Yapılışı
  • Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı Tarifi! Nasıl Yapılır?
  • Umm Ali Tatlısı Tarifi! Nasıl yapılır?
  • Tuy Palovi Tarifi! Nasıl yapılır?
  • Türk Kahveli Kurabiye Tarifi! Nasıl yapılır?
  • Trippa Alla Milanese Tarifi! Nasıl yapılır?
  • Torta Susanna Tarifi! Nasıl yapılır?
  • Torta Di Riso Tarifi! Nasıl Yapılır?
  • Tiramisu Topları Tarifi! Nasıl yapılır?
  • Tiramisu Tarifi! Nasıl Yapılır?
  • Tajine Zitoune Tarifi! Nasıl Yapılır?
©2025 Kampanyamerkez | WordPress Theme by SuperbThemes